Ο Αρχιεπίσκοπος στην παρουσίαση του βιβλίου «Πέτρος Φουρίκης»

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

Στην παρουσίαση του βιβλίου του αντιπεριφερειάρχη ανατ. Αττικής, Πέτρου Φιλίππου για τη ζωή και το έργο του Σαλαμίνιου αρχαιολόγου – ιστορικού – λαογράφου – γλωσσολόγου ΠΕΤΡΟΥ ΑΝ. ΦΟΥΡΙΚΗ (1878-1936) παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε εχθές στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη παρουσία κλήρου και λαού, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών. «Το θέμα των Αρβανιτών με απασχολούσε από τα παιδικά μου χρόνια» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε στην γιαγιά του που ήταν Αρβανίτισσα από τον Άγιο Θωμά της Βοιωτίας. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την ιστορία των Αρβανιτών και για το πώς πήραν αυτήν την ονομασία, αλλά και για τον πολιτισμό που δημιούργησαν εδώ με το δικό τους χρώμα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά τους. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει ως στόχο την ανάδειξη του μεγάλου επιστήμονα και ερευνητή Πέτρου Φουρίκη, παράλληλα όμως αποτελεί και μια σημαντική συμβολή στη γνώση της ιστορίας, της καταγωγής και του πολιτισμού των Αρβανιτών της Αττικής και του υπόλοιπου ελλαδικού χώρου. Την έκδοση προλογίζουν ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης.

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ "ÐÝôñïò Áí. Öïõñßêçò (1878-1936)"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ "ÐÝôñïò Áí. Öïõñßêçò (1878-1936)"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ "ÐÝôñïò Áí. Öïõñßêçò (1878-1936)"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ "ÐÝôñïò Áí. Öïõñßêçò (1878-1936)"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ "ÐÝôñïò Áí. Öïõñßêçò (1878-1936)"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ "ÐÝôñïò Áí. Öïõñßêçò (1878-1936)"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ "ÐÝôñïò Áí. Öïõñßêçò (1878-1936)"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ "ÐÝôñïò Áí. Öïõñßêçò (1878-1936)"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ "ÐÝôñïò Áí. Öïõñßêçò (1878-1936)"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

 

TOP NEWS