Ο Αρχιεπίσκοπος στην παρουσίαση του Βιβλίου: Το χρονικό της Επανάστασης μέσα από τις εφημερίδες της παλιγγενεσίας

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα με τον τίτλο: «Το χρονικό της Επανάστασης μέσα από τις εφημερίδες της παλιγγενεσίας. Στη φωτιά με αίμα και μελάνι.1821-1831».

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου και παρέστησαν, επίσης, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, Υπουργοί, οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων Βουλευτές, πολιτευτές, ακαδημαϊκοί, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο καθηγητής Αθανάσιος Χρήστου.

Ιστορικά κείμενα που γράφτηκαν μέσα στη φωτιά, τεκμήρια της εποχής, χειρόγραφες εφημερίδες των επαναστατών, αποτελούν το υλικό με το οποίο, έπειτα έρευνα που διήρκησε τρεις δεκαετίες, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Κωσταντίνος Γκιουλέκας, κατέγραψε την επανάσταση του 1821, σε μια συλλεκτική έκδοση, που είναι ένα αφιερωματικό τρίτομο έργο 1300 σελίδων.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

αρχιεπίσκοπος

 

TOP NEWS