Ο Αρχιεπίσκοπος στην Πύλο για την Επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

  • Dogma
πύλο

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιούνται στην Πύλο οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την συμπλήρωση 191 ετών από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου. 

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται από εχθές τη Μεσσηνία κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Δημητρίου Καφαντάρη.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση της Πανηγυρικής Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε, Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο Τριών Ναυάρχων, κατάθεση στεφάνων, ενώ τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Στη συνέχεια, ενώπιον των Αρχών πραγματοποιήθηκε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, ενώ αμέσως μετά, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος, ο Δήμαρχος κ. Δημ. Καφαντάρης βράβευσε με το Μετάλλιο του Δήμου τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για τα 190 έτη από την ίδρυσή της, ενώ ο Δήμος Πύλου – Νέστορος αδλφοποιήθηκε με το Δήμο Ύδρας.

Το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος θα παρακολουθήσει την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στο λιμάνι της Πύλου.

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Πηγή: Ecclesia

TOP NEWS