Ο Αρχιεπίσκοπος στην συναυλία της ΕΡΤ

  • Dogma
συναυλία

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ για το 2016.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης. Στην είσοδο του Μεγάρου τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής. Παρέστησαν επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης και πολλοί μουσικόφιλοι που βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής για να απολαύσουν τη συναυλία.

συναυλία

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μερικές από τις πιο εμπνευσμένες στιγμές της πέννας των μεγάλων συνθετών της όπερας και όχι μόνο. Από τον Rossini και τον Verdi έως τον Βizet και τον Tchaikovsky αλλά και αγαπημένα βαλς, ουγγρικοί χοροί και czardas με τη σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και τον Μιχάλη Οικονόμου στη Μουσική διεύθυνση.

συναυλία

H Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ιδρύθηκε το 1938 και θεωρείται από τα πιο δυναμικά και άρτια συμφωνικά συγκροτήματα της Ελλάδας. Καλύπτει κυρίως το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο με ηχογραφήσεις, ζωντανές μεταδόσεις στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση καθώς και σε συναυλίες ανά την Ελλάδα.

Είχε πραγματοποιήσει επανειλημμένες συναυλίες στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Φεστιβάλ Πάτρας, στο Φεστιβάλ Βελιγραδίου, στην Όπερα Καΐρου, στο Μόντρεαλ, στην Κολωνία, στο Παρίσι, στην Κωνσταντινούπολη, στο Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης και στο Polytheater του Πεκίνου. Επίσης είχε πραγματοποιήσει και πολλές διεθνείς μουσικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με την EBU.

TOP NEWS