Ο Αρχιεπίσκοπος στο «Αγία Σοφία. 1.500 Χρόνια Ιστορίας».

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Τη «ΘΟΛΟ» Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, όπου παρακολούθησε την παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με τίτλο «Αγία Σοφία. 1.500 Χρόνια Ιστορίας».

Πρόκειται για μία εικονική περιήγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάζονται με λεπτομέρεια, το εσωτερικό του ναού, ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, ο γλυπτός και ψηφιδωτός διάκοσμος και παράλληλα, παρουσιάζονται οι διάφορες φάσεις κατασκευής του μνημείου και σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στο μνημείο παρουσία δεκάδων μαθητών επισκεπτών από Γυμνάσια της περιφέρειας.

Αμέσως μετά την προβολή ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε συγκινημένος από το αποτέλεσμα, αλλά και από την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών να συνοδεύσουν τους μαθητές σε αυτήν την εκδήλωση. «Θαυμάζει κανείς στην πατρίδα μας τα δημιουργήματα των πατέρων μας και την ανάγκη να πολλαπλασιαστεί αυτό το έργο» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και μιλώντας για το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σημείωσε ότι «ευτυχώς υπήρξαν μορφές που είχαν ωραίες ιδέες και έκαναν ωραίες κινήσεις. Αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να τους ευγνωμονούμε».

Προέτρεψε, επίσης, όλα τα σχολεία και όλους τους γονείς τέτοια έργα και τέτοιες ευκαιρίες να μην τις αφήσουν να πηγαίνουν χαμένες.

Από την πλευρά της η κ. Σοφία – Κουνενάκη – Εφραίμογλου, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, τόνισε πως «ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά η παρουσία του Αρχιεπισκόπου. Η Αγία Σοφία, το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και σύμβολο της Ορθοδοξίας μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Το ίδιο και το δικό σας έργο, Μακαριώτατε, και σας ευχαριστούμε που ήσασταν σήμερα εδώ».

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS