Ο Αρχιεπίσκοπος στο Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας

  • Dogma
ελληνικό ίδρυμα καρδιολογίας

Την καθιερωμένη Βασιλόπιτα για το 2016 έκοψε, σε ειδική εκδήλωση παρουσία του Αρχιεπισκόπου, το Διοικητικό Συμβούλιο στο Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η κοπή της Βασιλόπιτας στο Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας. Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου και ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη.

ελληνικό ίδρυμα καρδιολογίας

Πρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο Καρδιολογίας είναι ο Αρχιεπίσκοπος και σκοποί του ιδρύματος, όπως ορίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα της σύστασής του, είναι η διαφώτιση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους. Επίσης, η διοργάνωση πανελληνίων και διεθνών συνεδρίων, με θέματα που αφορούν στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των νόσων του κυκλοφορικού συστήματος, αλλά και η διοργάνωση διαλέξεων και ημερίδων.

ελληνικό ίδρυμα καρδιολογίας

Ακόμη ένας από τους βασικούς στόχους που υιοθετεί το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας είναι η απονομή υποτροφιών για μετεκπαίδευση στον τομέα της πρόληψης και η ηθική και υλική ενίσχυση ερευνητικών εργασιών, αλλά και η στενή συνεργασία των γιατρών με τις αρχές και τους κοινωνικούς παράγοντες της χώρας. Επιπλέον, η λειτουργία πρότυπου ερευνητικού κέντρου, που σκοπό θα έχει την ενασχόληση με την έρευνα για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επίτιμοι πρόεδροι στο Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας είναι οι Γεώργιος Κασιμάτης, Παναγιώτης Τσάκος και Iάκωβος Tσούνης και αντιπρόεδρος ο Παύλος Τούτουζας.

ελληνικό ίδρυμα καρδιολογίας

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS