Ο Αρχιεπίσκοπος στον ι. ν. Αγίου Κων/νου για την χείρα του Αγίου Διονυσίου

  • Dogma
Αγίου Διονυσίου

Την τίμια χείρα του Αγίου Διονυσίου προσκύνησε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος στον ι. ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κολωνού.

Με πληροφορίες από το ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας του Μάκη Αδαμόπουλου
Ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Θεσπιών επισκέφθηκε τον ι. ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κολωνού, στην οδό Λένορμαν, για να προσκυνήσει την τίμια χείρα του Αγίου Διονυσίου του Ζακυνθινού, που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στον ναό. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος και οι εφημέριοι του ναού, ενώ τελέσθηκε δέηση ενώπιον της Τίμιας και Αγίας χειρός του Αγίου Διονυσίου.

Δύο φορές το χρόνο οι Ζακυνθινοί τιμούν τον Προστάτη τους Αγιο Διονύσιο και μαζί τους όλοι οι ευλαβείς ορθόδοξοι προσηλώνοντας το νου στο Σεπτό Λείψανό του, το ανέγγιχτο από τη φθορά. Η πρώτη μέσα στο έτος πανήγυρις πραγματοποιείται στις 24 Αυγούστου, μνήμη της Μετακομιδής του Ιερού Σκηνώματος από τα νησιά Στροφάδες στη Ζάκυνθο, που συνέβη το 1717, και η δεύτερη στις 17 Δεκεμβρίου, οπότε τιμάται η μνήμη της Κοιμήσεως τού Αγίου Πατρός, που συνέβη το 1622. Και οι δύο αυτές λειτουργικές συνάξεις λαμβάνουν ιδιαίτερη αίγλη κάθε χρόνο και διαρκούν τρεις μέρες η κάθε μία (23 – 26 Αυγούστου και 16 – 19 Δεκεμβρίου). Εκτός από τη μεγαλοπρέπεια των Τελετών και Ακολουθιών, οι οποίες πραγματοποιούνται πάντοτε κατά το χαρακτηριστικό μουσικό εκκλησιαστικό ιδίωμα της Ζακύνθου, με την συμμετοχή πολλών Αρχιερέων, όλου του ιερού Κλήρου και χιλιάδων ευσεβούς λαού, κορυφαίες και εξαιρετικά συγκλονιστικές ώρες αποτελούν οι λιτανεύσεις του Ιερού Λειψάνου ανά την πόλη (απόγευμα της 24ης Αυγούστου και πρωί της 17ης Δεκεμβρίου), οπότε η καρδιά κάθε πιστού ριγά, τα μάτια δακρύζουν, τα γόνατα λυγίζουν ικετευτικά μπροστά στον Γέροντα του Αμμου, τον Πατέρα και παρηγορητή κάθε πονεμένου.

TOP NEWS