Ο Αρχιεπίσκοπος στον Μητροπολίτη Περιστερίου – Τί γίνεται με την παραίτηση του Ιεράρχη

  • Dogma
περιστερίου

Τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκε σήμερα (23/2) ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στην κατοικία του Σεβασμιωτάτου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο. Πηγές αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της συνάντησης ετέθη το θέμα της υγείας του επι καιρώ ασθενούντος Μητροπολίτη και συνεπώς το θέμα της αποχώρησής του από τα καθήκοντά του.

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Περιστερίου κράτησε αρκετή ώρα και αναχωρώντας από την κατοικία του Μητροπολίτη δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά για το αν τελικά έφυγε με την προφορική παραίτηση.

Την ίδια ώρα εντελώς αντίθετες πληροφορίες, αναφέρουν ότι η επίσκεψη του κ. Ιερωνύμου ήταν απλού ενδιαφέροντος και όχι με σκοπό να λάβει, έστω και προφορικά την παραίτηση του ασθενούντα Ιεράρχη.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ώρες  θα …φωτίσουν το θέμα της παραίτησης ή μη του Μητροπολίτη Περιστερίου.

Στην περίπτωση πάντως που η παραίτηση επιβεβαιωθεί η Ιεραρχία θα έχει ένα ακόμα «μέτωπο» ανοιχτό μαζί με τις Μητροπολείς Γλυφάδας και Σιατίστης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Περιστερίου Χρυσόστομος είναι ασθενής πολύ καιρό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Λόγω, μάλιστα  της ευαίσθητης  κατάστασής του λέγεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος απέφευγε να στείλει επιτροπή παρόλο που του το είχαν ζητήσει οι Ιεράρχες και στο πλαίσιο της Διαρκούς Ιεράς Συνδόδου.

Λέγεται δε ότι κατά την περασμένη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τον Ιανουάριο, όταν ετέθη το θέμα της αποστολής επιτροπής στον Περιστερίου, ο Μακαριώτατος  έκλεισε τη συνεδρία αμέσως με το «Διευχών».

Αυτό που ίσως ενίσχυσε την άποψη του Μακαριωτάτου  στο να μην στείλει επιτροπή τόσο καιρό  είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση που έκανε με  τον Ιεράρχη λίγο μετά τις γιορτές των Φώτων.

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ