Ο Αρχιεπίσκοπος θα λειτουργήσει στην Παναγία των Οινουσσών

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Τα εγκαίνια του Μουσείου Μαστίχας θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 11 Ιουνίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος έχει αποφασίσει να κάνει μια παράκαμψη στο πρόγραμμα της τέλεσης των εγκαινίων στο νέο Μουσείο Μαστίχας.

Καλά πληροφορημένες πηγές, λένε ότι ο Αρχιεπίσκοπος έκανε δεκτό το αίτημα των τοπικών εκκλησιών για προσκύνημα- λειτουργία στην Παναγιά Οινουσσών.

Κατόπιν τούτου το πιθανότερο είναι ότι στις 12 Ιουνίου ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θα μεταβεί στο ακριτικό νησί, όπου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος όπως και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος θα είναι επίτιμοι προσκεκλημένοι της Ένωσης Μαστιχοαπραγωγών Χίου και του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, στα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου Μαστίχας.

Το Μουσείο Μαστίχας Χίου χωροθετείται στη Νότια Χίο, στην περιοχή των Μαστιχοχωρίων.

Η μόνιμη έκθεση πραγματεύεται τη μαστίχα Χίου ως μοναδικό προϊόν. Στοχεύει να αποτυπώσει την τεχνική της παραδοσιακής καλλιέργειας, να παρουσιάσει την ιστορία του προϊόντος, την εξέλιξη της προβιομηχανικής και βιομηχανικής τεχνολογίας για την παραγωγή, εκμετάλλευση και διάθεση της μαστίχας, και να αναδείξει τις ποικίλες της χρήσεις.

 

TOP NEWS