Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε την Αγία Μαρίνα στη νήσο «Άμπελο»

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Το ετήσιο προσκύνημά του στο μοναστηριακό κάθισμα της Αγίας Μαρίνας, αυτοτελούς Μονής του Οσίου Λουκά, στη νήσο Άμπελο του Κορινθιακού Κόλπου πραγματοποίησε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος συμπροσευχήθηκε στη Θ. Λειτουργία που τέλεσε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά π. Σεραφείμ Παυλίδης μαζί με άλλους ιερείς της Μονής. Το μοναστηριακό κάθισμα στη νήσο Άμπελο αναγέννησε τη δεκαετία του ’80 ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος και με τη μέριμνά του μέχρι σήμερα παραμένει επισκέψιμο και σε άριστη κατάσταση.

Η νήσος ‘Αμπελος αποτέλεσε σημείο ασκητισμού του Οσίου Λουκά για περίπου τρία χρόνια, από το 942 μέχρι το 945, πριν εγκατασταθεί και ιδρύσει το μοναστήρι στο Στείρι Βοιωτίας.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευε ο γενικός αρχιερατικός της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιάκωβος Ανδριόπουλος, ενώ παρευρεύθησαν ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας, ο Διευθυντής του Ρ/Σ και των Εκδόσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές.

Την επιμέλεια και την μέριμνα όλης της εκδήλωσης είχε ο, επί πολλά έτη στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου, κ. Ιωάννης Μπενέκος.

TOP NEWS