Ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος εξελέγη Επίσκοπος Αμφιπόλεως

  • Δόγμα

Τυγχάνει πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από του έτους 2011. Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος το 2000. Από της χειροτονίας του υπηρέτησε ως εφημέριος στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας και από 5.2.2014 ως πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

Ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της  Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Αμφιπόλεως.

Το 2021 ήταν υποψήφιος για την μητρόπολη Καστορίας καθώς ήταν στην κατάρτιση του τριπρόσωπου (έλαβε 44 ψήφους) ενώ στη δεύτερη ψηφοφορία που ακολούθησε ήρθε δεύτερος λαμβάνοντας 26 ψήφους (από 77 εκλέκτορες).

Σύμφωνα με το βιογραφικό του ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στη Κοζάνη το έτος 1974. Τυγχάνει πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από του έτους 2011. Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος το 2000. Από της χειροτονίας του υπηρέτησε ως εφημέριος στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας και από 5.2.2014 ως πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

TOP NEWS