Ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής είναι νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης

  • Dogma
φλωρίνης

Με 61 ψήφους ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής είναι νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής, εξελέγη από την Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ως ο νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας ο οποίος έλαβε 61 ψήφους.

Νωρίτερα το τριπρόσωπο είχε καταρτιστεί ως εξής:

Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής 63

Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κλάδης 13

Αρχιμανδρίτης Στέφανος Δεβρελής 10

Ποιος είναι ο

Ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1974. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1997 και πρεσβύτερος το 2002.

Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης, της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., και είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος της Ιστορίας της Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Δ.Π.Θ. και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» Πάφου, ενώ φοιτά στο «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Βιοηθική» της Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ..

Είναι από το 2000 Διευθυντής του Σταυριδείου Εκκλησιαστικού Ιδρυματος περιθάλψεως χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός». Το 2004 διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και είναι γενικός υπεύθυνος όλων των υπηρεσιών και των δομών της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

TOP NEWS