Ο Αρχιμανδρίτης π. Θ. Μπρούζης ανεγείρει Ι.Μ προς τιμήν της Παναγίας

  • Dogma
παναγίας

Με την ευλογία του πανάγαθου Τρισυποστάτου Θεού, την πρεσβεία της Υπεράγνου και Υπεραμώμου Θεοτόκου, τις ευχές, την στήριξη και την έγκριση του Πνευματικού μας ταγού Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου, ένα όραμα ζωής θεμελιώνεται και ξεδιπλώνει τα ιστία της πλεύσης στην ιστορία, το ιερό καθίδρυμα η ανδρώα Ιερά Μονή «της Υπερμάχου Στρατηγού» Κυριακοχωρίου.

Μέσα στους χαλεπούς καιρούς, που καταστρατηγούνται οι ηθικές αξίες, που αμαυρώνεται και ξεθεμελιώνεται η Ιερά μας Παράδοση, που εκλείπουν τα αγιασμένα πρότυπα, που το κακό ορχήται ασέμνως, αναδύεται μέσα από ένα πυκνόφυλλο δάσος στις εσχατιές της δυτικής Φθιώτιδος η Ιερά Μονή της Παναγίας.

Στόχος να αποτελέσει προπύργιο της Ορθοδοξίας, όπου σαν πνευματική κυψέλη θα κηροπλαστείται το μέλι των αρετών. Με την ελπίδα στην πρόνοια του Θεού, στην ακοίμητη φροντίδα της Θεοτόκου και την συμπαράσταση των πιστών ας εγερθεί το θεμέλιο της αληθείας και ας αποτελέσει ηχηρό αντίβαρο στην ηθική χαλάρωση των καιρών μας.

Στον ίδιο χώρο, μια βιβλιοθήκη, ένα πνευματικό κέντρο, δυο ξενώνες, θα ενισχύσουν την προσπάθεια της Ιεράς Μονής, με τις άοκνες ενέργειες του Αρχιμανδρίτου π Θεοκλήτου Μπρούζη, που με θυσιαστικό πνεύμα θα προσφέρει τις πενιχρές του δυνάμεις για την ολοκλήρωση του πνευματικού και υλικού έργου.

Κάνοντας μια ευχή να μην το δαμάσει ο χρόνος, να βρίσκεται εκεί σαν φωτεινός φάρος φαιδρύνοντας με τις φωτοχυσίες και ανταύγειες του φέγγους του, τις καταπονημένες ψυχές.

Ας ενσαρκώσει το μοναστήρι της Παναγίας ένα ευλογημένο καταφύγιο.

Αρχ. Θ. Μπ.

παναγίας

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ