Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στην Ερέτρια

  • Dogma
χαλκίδος

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τον Ενοριακό Ιερό Ναό Παναγίας Παραβουνιώτισσας στην Ερέτρια, όπου χοροστάτησε στον Όρθρου και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Εφημέριο της Ενορίας Οικον. Χαράλαμπο Ραμαντανακή και τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και αναφέρθηκε ερμηνευτικά στην σημερινή ευαγγελική περικοπή (Λκ 8, 5-15) και τελειώνοντας συνεχάρη τον π. Χαράλαμπο για το πνευματικό και ποιμαντικό έργο του στην Ενορία.

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο π. Χαράλαμπος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην Ενορία.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό της νέας Κατηχητικής Χρονιάς ενώ τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας δώρισαν  μία ανθοδέσμη εις ένδειξη σεβασμού και αγάπης προς τον Ποιμενάρχη τους, ο οποίος και επαίνεσε τα παιδιά για την συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία και στο Κατηχητικό της Ενορίας τους, το οποίο αποτελεί όφελος στην πορεία της ζωής τους.

Μεταξύ των εκκλησιασθέντων πιστών, παρέστησαν και ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Αλεξανδρή, τήρουμένων των υγειονομικών διατάξεων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.
Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης.

TOP NEWS