Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός κοντά στους αγρότες

  • Dogma
αγρότες

Τους αγρότες του Βορείου Έβρου, που από μέρες βρίσκονται σε κινητοποίηση, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, στις 25 Ιανουαρίου ε.ε. στις Καστανιές και στους Νέους Ψαθάδες.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου επισκέφθηκε τα μέρη όπου οι αγρότες έχουν παραταχθεί με 480 και 150 αντίστοιχα τρακτέρ, στον κάθετο οδικό άξονα Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων· δίκαια φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα, αντιπλημμυρικά έργα με κατασκευή αναχωμάτων στις όχθες των ποταμιών, άμεση επαναλειτουργία του Εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδος,  μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, άμεση καταβολή αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και  εξόφληση όλων των επιδοτήσεων.

αγρότες

αγρότες

αγρότες

Ο Σεβασμιώτατος στη συζήτηση που είχε με τους υπευθύνους της Συντονιστικής Επιτροπής σημείωσε ότι το πρόβλημα των αγροτών είναι πρόβλημα όλων των κατοίκων του Βορείου Έβρου, που είναι μία κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή, και αφού συνέστησε ενότητα ευχήθηκε σύντομα τα αιτήματα των αγροτών να βρούν τη δίκαιη λύση τους.

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες που έχουν στήσει μπλόκα σε όλη τη χώρα. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα, με κλείσιμο δρόμων και τελωνείων. Αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους φέρονται και οι αγρότες του Εβρου, διεκδικώντας διάλογο με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, από μηδενική βάση.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ