Ο Διδυμοτείχου προσκυνητής στην Κάρα του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου

  • Δόγμα

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για την παρασχεθείσα ευλογία καί συνεχάρη τον εξ Ορεστιάδος Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Θεμιστοκλή Χριστοδούλου για την οργάνωση του ιερού προσκυνήματος, μίλησε επί των πατερικών λόγων ʺμνήμη ἁγίου μίμησις ἁγίουʺ και ʺδόξα τῷ Θεῷ πάντων ἕνεκενʺ

Ευρισκόμενος στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, με την άδεια και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, την Πέμπτη 16 του μηνός Νοεμβρίου ε.έ., ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου, επί της οδού Αχαρνών, στα Κάτω Πατήσια, όπου ετίθετο σε προσκύνημα η τιμία κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εκ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για την παρασχεθείσα ευλογία καί συνεχάρη τον εξ Ορεστιάδος Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Θεμιστοκλή Χριστοδούλου για την οργάνωση του ιερού προσκυνήματος, μίλησε επί των πατερικών λόγων ʺμνήμη ἁγίου μίμησις ἁγίουʺ και ʺδόξα τῷ Θεῷ πάντων ἕνεκενʺ καλώντας τους πιστούς να αγωνίζονται να μιμηθούν τον Άγιο στις αρετές του, να εμπνέονται από την σταθερότητά του στις χριστιανικές αρετές και αξίες, και να δοξάζουν τον Θεό για τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα που συμβαίνουν στη ζωή τους.

TOP NEWS