Ο Δωδώνης Χρυσόστομος στο μετόχι του Σινά στην Αθήνα [ΦΩΤΟ]

  • Dogma

Με απόλυτη εκκλησιαστική ευλάβεια και κατάνυξη εορτάσθηκε κι εφέτος, η Πανήγυρις της Άγιας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Σινά στην Αθήνα.

 

Πλήθος κόσμου προσήλθε στο Μετόχι για να τιμήσει την Αγία Αικατερίνη, και να προσκυνήσει το Ιερό και θαυματουργό λείψανό της, το οποίο λιτανεύθηκε γύρω από το ναό.

 

Των ακολουθιών του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο  Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, αδερφός της Ιεράς Μονής Σινά, στην οποία  εκάρη Μοναχός σε μικρή ηλικία. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος.

 

Ο Μητροπολίτης, στο κύρηγμα του, έκανε έναν παραλληλισμό του σημερινού Ευαγγελίου με το Ευαγγέλιο της μελλούσης κρίσης που διαβάζεται την Κυριακή του Απόκρεω. «Ο άνθρωπος που κοιτάζει μόνο τον εαυτό του και το συμφέρον του δεν είναι δυνατόν να εξασφαλίσει την Αιωνιότητα. Το κριτήριο για την Αιωνιότητα, μας το έδωσε ο ίδιος ο Χριστός.  Αμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε. Ο πλούσιος νέος του ευαγγελίου απήλθε λυπούμενος με την απάντηση που του έδωσε ο Ιησούς.  Η Αγία Αικατερίνη απαρνήθηκε την δόξα, τα πλούτη και την κοινωνική της θέση, όλα τα θυσίασε για να κερδίσει την Αιωνιότητα. «

{gallery}86{/gallery}

Σε άλο σημείο ο κ. Χρυσόστομος πρόσθεσε ότι » δεν γνωρίζουμε τι απέγινε ο πλούσιος νέος της ευαγγελικής περικοπής, γνωρίζουμε όμως που βρίσκεται η Αγία Αικατερίνη. Αιώνες τώρα μας διαλαλεί από την έρημο του Σινά πως αν πραγματικά θέλουμε να κερδίσουμε την Αιωνιότητα, πρέπει να αγκαλιάσουμε  τον Χριστό. Να ακούσουμε τον Λόγο Του και να αγαπήσουμε τον πλησίον. Ο διπλανός μας είναι το εισιτήριο για την Αιώνια Ζωή. Στο τρένο για την Αιωνίοτητα απαγορεύονται οι αποσκευές, απαγορεύονται τα χρήματα και ότι αποκτήσαμε εδώ στη γη. Η Αγία Αικατερίνη έδωσε το αίμα Της. Εμάς δεν μας ζητάνε να δώσουμε το αίμα μας, μόνο να αγκαλιάσουμε τον πονεμένο διπλανό μας για να μπούμε στο τρένο για τη Σωτηρία. Ας μην αργήσουμε να το σκεφτούμε γιατί το τρένο θα φύγει γρήγορα.»

 

Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας το Ιερό Μετόχιο προσέφερε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσκηνυτές.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ