Ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος στην Παναγία Φανερωμένη Νέας Ηρακλείτσας

  • Dogma
ελευθερουπόλεως

Ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον των πιστών όταν με συγκίνηση αναφέρθηκε στις περιπτώσεις που καθημερινά βλέπουμε στα πρόσωπα των δυστυχούντων προσφύγων στα αθώα μικρά παιδιά που βιώνουν την πείνα, παιδιά χωρίς όνειρα και χωρίς ελπίδα.

Την 6η Μαρτίου 2016, Κυριακή της Απόκρεω ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθου και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στην ενορία της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης πλαισιωμένος υπό του εφημερίου της ενορίας π. Θωμά Ανδρέου και του Διακόνου της Μητροπόλεως.

DSC_0034 DSC_0033 DSC_0039 DSC_0028

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον Θείο Λόγον προς τους ευσεβείς κατοίκους της κωμοπόλεως, αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή της μελλούσης κρίσεως αναλύοντας με λόγια απλά το νόημά της.

DSC_0038 DSC_0037 DSC_0019

 

Ακούστε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστόμου.

Ένα από τα μεγαλύτερα Προσκυνήματα του Νομού Καβάλας ,στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, είναι το Προσκύνημα της Μεγαλόχαρης στην Νέα Ηρακλείτσα. Στο κέντρο του χωριού, δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής ιστορικός Ναός της Παναγιάς της Φανερωμένης ,πεντάκλιτη Βασιλική, μέσα στον οποίο φυλάσσεται η Θαυματουργός και χαριτόβρυτος Εικόνα Της Παναγίας.

Οι κάτοικοι ,πρόσφυγες ξεριζωμένοι από την Παλαιά Ηρακλείτσα της Ανατολικής Θράκης ,διωγμένοι από την Πατρίδα τους το 1922 εκτοπίστηκαν από τον τόπο τους αφήνοντας πίσω τους την οδύνη και τον θρήνο για τον τόπο που αιώνες ήταν η πατρίδα τους. Έφυγαν γρήγορα ,χωρίς να πάρουν τίποτε άλλο εκτός από τα θρησκευτικά τους κειμήλια, τις άγιες εικόνες τα σκεύη του Ναού του χωριού και ότι άλλο τους έδινε ελπίδα στον δρόμο του ξεριζωμού…….

TOP NEWS