Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Καστοριά

  • Dogma
καστοριά

Με μεγαλοπρέπεια και εθνικό παλμό εορτάστηκε η Αγία Σκέπη και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Καστοριά.

Το απόγευμα της παραμονής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός και σήμερα, Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθανάσιο Γιαννουσά, τους Εφημερίους του Ναού και τους Διακόνους.
Την ώρα του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος π. Αθανάσιος ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου για την ημέρα του διπλού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Αμέσως μετά τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχόντων της περιοχής και πλήθους πιστών χριστιανών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κα. Αδριανή Παπαδοπούλου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Επιμνημόσυνη Δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πλατείας Μακεδονομάχων αλλά και την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

καστοριά

TOP NEWS