Ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία

  • Dogma

Τη μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας εόρτασε με λαμπρότητα η Μητρόποπολη Φθιώτιδος στον ομώνυμο περικαλλή ναό της Λαμίας.

Τη μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας εόρτασε με λαμπρότητα η Μητρόποπολη Φθιώτιδος την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στον ομώνυμο περικαλλή ναό της Λαμίας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή ιερέων της πόλεως, έψαλαν δε δύο Βυζαντινές χορωδίες, τις οποίες διηύθυναν ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής κ. Σεραφείμ Κυρίτσης και ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Γεώργιος Μπαλάφας.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στους τρεις Αγίους που τιμά σήμερα η Εκκλησία μας, Αγία Βαρβάρα, Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό και Άγιο Σεραφείμ Επίσκοπο Φαναρίου, αλλά στη δύναμη της πίστεως η οποία προβάλετε από το ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίσας ότι αυτή η δύναμη είναι το οξυγόνο που δίνει ζωή στα πνευματικά όργανα του ανθρώπου. Είναι αυτή που θα ανοίξει τα μάτια της ψυχής μας να κρατήσουμε το Χριστό στην καρδιά μας και να καταφρονήσουμε καθετί που μας απομακρύνει από Αυτόν.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο ο προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρ. π. Ιωάννης Αυγέρης και τον ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του στην ενοριακή πανήγυρη. Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον π. Ιωάννη, συνεχάρη τις αντιπροσωπείες των μαθητών των σχολείων της Ενορίας οι οποίες παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία και προέτρεψε τα παιδιά να μην απογοητεύονται από σημερινή περιρρέουσα κατάσταση, αλλά να τολμούν με τη δύναμη της ψυχής και τη δύναμη την οποία δίδει η εν Χριστώ πνευματική ζωή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξιώθηκε τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς και τους πιστούς στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, όπου ο Ποιμενάρχης μας είχε μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα επικοινωνία με τους πιστούς.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου ευχήθηκε στον άγοντα τα ονομαστήριά του Καθηγούμενο π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη.

Διαβάστε εδώ γιατί κρατά ποτήρι στις εικόνες της η Αγία Βαρβάρα

TOP NEWS