O Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
επίσκοπος

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει την Κυριακή 1/10 ο Θεοφ. Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, Ιεράρχης της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος βρίσκεται στη Μητρόπολη Δημητριάδος, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων, που διοργανώνει η Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, αφιερωμένων στη μνήμη του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού.

Για τον λόγο αυτό, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και των Μητροπολιτών Πάφου Χρυσάνθου, Κιτίου Μελετίου, Κυρηνείας Λαυρεντίου και των ανωνύμων κληρικών, προκρίτων και απλών ανθρώπων, που μαρτύρησαν στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1821.

Την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 30/9, στις 8μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, ο Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος θα ομιλήσει με θέμα «Εθνομάρτυρας Κυπριανός – Μαρτύριο και μαρτυρία».Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι», υπό τη δ/νση της κ. Στάσας Τζάλα.

TOP NEWS