Ο Επίσκοπος Μελιτινής στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας

  • Dogma
επίσκοπος

 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτινής κ. Μάξιμος τέλεσε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γαβριήλ, με τον οποίο είχαν υπηρετήσει παλαιότερα στην Ιερά Σύνοδο.

Τον Θεοφιλέστατο προσεφώνησε με θερμά λόγια ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, τον οποίο και ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του, ενθυμούμενος τον στενό αδελφικό δεσμό που τους συνέδεε από τα φοιτητικά τους χρόνια στην Θεσσαλονίκη.

Ο π. Επιφάνιος προσέφερε ως ευλογία στον υψηλό προσκεκλημένο την Ιερά Εικόνα του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, για να τον στηρίζει και να τον ενισχύει στα νέα αρχιερατικά του καθήκοντα στην Ιερά Μητρόπολη Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Θεοφίλεστατος Επίσκοπος κ. Μάξιμος, αφού αρχικά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση, στην συνέχεια αναφέρθηκε στην μεγάλη θεολογική προσωπικότητα του τιμώμενου Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του νεότερου των δώδεκα Αποστόλων και ηγαπημένου μαθητή του Χριστού, επισημαίνοντας την ιεραποστολική του δράση στα μέρη της Μικράς Ασίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος επισκέφθηκε τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας, όπου και προσκύνησε την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Βουρλιώτισσας.

Εκ της Ιεράς Μηροπόλεως

o-episkopos-melitinis-k-maximos-ston-mitropolitiko-nao-tis-neas-ionias 001o-episkopos-melitinis-k-maximos-ston-mitropolitiko-nao-tis-neas-ionias 002o-episkopos-melitinis-k-maximos-ston-mitropolitiko-nao-tis-neas-ionias 003o-episkopos-melitinis-k-maximos-ston-mitropolitiko-nao-tis-neas-ionias 004o-episkopos-melitinis-k-maximos-ston-mitropolitiko-nao-tis-neas-ionias 005o-episkopos-melitinis-k-maximos-ston-mitropolitiko-nao-tis-neas-ionias 006

o-episkopos-melitinis-k-maximos-ston-mitropolitiko-nao-tis-neas-ionias 007o-episkopos-melitinis-k-maximos-ston-mitropolitiko-nao-tis-neas-ionias 008o-episkopos-melitinis-k-maximos-ston-mitropolitiko-nao-tis-neas-ionias 009o-episkopos-melitinis-k-maximos-ston-mitropolitiko-nao-tis-neas-ionias 010o-episkopos-melitinis-k-maximos-ston-mitropolitiko-nao-tis-neas-ionias 011o-episkopos-melitinis-k-maximos-ston-mitropolitiko-nao-tis-neas-ionias 012o-episkopos-melitinis-k-maximos-ston-mitropolitiko-nao-tis-neas-ionias 013o-episkopos-melitinis-k-maximos-ston-mitropolitiko-nao-tis-neas-ionias 014o-episkopos-melitinis-k-maximos-ston-mitropolitiko-nao-tis-neas-ionias 015

TOP NEWS