Ο Εσπερινός Αγίου Γρηγορίου Παλαμά στην Καστοριά

  • Dogma
καστορίας

Η Ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά τελέσθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Η Ιερά Μητροπόλη Καστορίας τιμά και εορτάζει τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, αφού κατά τον μαθητή του Άγιο Φιλόθεο τον Κόκκινο, η πρώτη τιμή του Αγίου ήταν στην Καστοριά.
Εμφανής είναι άλλωστε η τιμή των Καστοριέων στον Άγιο Γρηγόριο, όταν σε βυζαντινά Παρεκκλήσια της πόλεως βρίσκουμε τοιχογραφίες του Αγίου Γρηγορίου.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στον Άγιο Αρχιεπίσκοπο της Θεσσαλονίκης, και τόνισε την τιμή στους Αγίους της Εκκλησίας μας. Και συμπλήρωσε μιλώντας για τα Ιερά Παρεκκλήσια που έχτισαν οι πρόγονοί μας για να τιμούν και να λατρεύουν τον Θεό και όχι για να είναι κλειστοί μουσειακοί χώροι.

Η Ιερά Μητρόπολη της Καστοριάς, τιμώντας τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, αφιέρωσε το εγκόλπιο ημερολόγιο για το έτος 2018, στην μορφή του Αγίου επί τη συμπληρώσει 650 ετών από την Αγιοκατάταξή του.

TOP NEWS