Ο Εσπερινός της Κυριακής των Βαϊων στην Κέρκυρα

  • Dogma
Κέρκυρα

Τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Απριλίου 2016 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, ο Εσπερινός της Κυριακής των Βαϊων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου και συνχοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο κ. Νεκτάριος ο οποίος επεσήμανε ότι όπως ο Κύριός μας εισόδευσε στην Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ και τον επευφήμησαν  οι παίδες των Εβραίων ως Λυτρωτή των ψυχών και καρδιών τους, ασχέτως αν πολλοί εξ’αυτών παρανόησαν την ιδιότητά Του και αργότερα κραύγασαν το  “ σταυρωθήτω “, έτσι και στις καρδιές των Κερκυραίων εισόδευσε ο Άγιος Σπυρίδων, γιαυτό και θεωρείται Προστάτης και Ποιμήν στην Κέρκυρα. Είναι εκείνος ο οποίος αφουγκράζεται τις καρδιές μας και  μας θεραπεύει μέσω των ικεσιών του προς το Χριστό.

image008 image010

Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας, παίρνοντας αφορμή από τη φράση του Προφητάνακτος Δαυίδ : “ εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων κατηρτίσω αίνον “ , σημείωσε ότι χρειάζεται εμείς οι Χριστιανοί να νηπιάσουμε ως προς την κακία και τη σκληροκαρδία μας, και  επίσης  να γίνουμε σαν τα παιδία με καθαρότητα νοός και καρδίας. Μόνον έτσι θα γίνει η ψυχή μας κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος.

image012

Τέλος ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιο για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση της Τοπικής Εκκλησίας, ώστε να συνπανηγυρίσει και εκείνος το Θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος του 1630, που απάλλαξε τη νήσο από την πανώλη.

image014

Διαβάστε εδώ το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ