Ο Φίλης προκαλεί και πάλι την Σύνοδο με τα Θρησκευτικά

  • Dogma
θρησκευτικά

Για ακόμη μία φορά απασχόλησαν τις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου οι ενέργειες του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη. Η ΔΙΣ εκφράζει τη λύπη της για τις απαξιωτικές δηλώσεις του Υπουργού, όσον αφορά στα Θρησκευτικά, ενώ καλεί τους πιστούς να ειρηνεύουν και να αναμένουν την τελική θέση της Εκκλησίας για την Ηλεκτρονική Κάρτα Πολίτη.

Νέα κόντρα Εκκλησίας – Νίκου Φίλη
Με έκπληξη, υπογραμμίζει στο ανακοινωθέν της η Δ.Ι.Σ., παρακολουθεί τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη να αναφέρεται σε δηλώσεις του απαξιωτικά και προσβλητικά για το μάθημα των Θρησκευτικών, χαρακτηρίζοντάς το κατηχητικό ή ομολογιακό, χαρακτηρισμοί που έχουν απορριφθεί από ειδικές επιτροπές και επιστήμονες που ασχολούνται με την διδακτική του μαθήματος.

Ανάλογες δηλώσεις έγιναν εσχάτως και για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Υπενθυμίζεται ότι το ισχύον πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει γνωσιολογικό, πολιτιστικό και θρησκειολογικό χαρακτήρα και όχι κατηχητικό ή ομολογιακό. Επειδή με τέτοιες δηλώσεις παραπλανάται ο ελληνικός λαός, η Δ.Ι.Σ. εκφράζει την λύπη της γι’ αυτές τις απαξιωτικές δηλώσεις του κ. Υπουργού.

 

Η Εκκλησία της Ελλάδος ενημερώνει τον λαό για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο
Η ΔΙΣ αποφάσισε την σύνταξη ειδικού φυλλαδίου, το οποίο θα απευθύνεται προς τον Λαό και θα τον ενημερώνει με συγκεκριμένα στοιχεία για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας που γίνεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Διαβάστε εδώ το κείμενο που θα αναγνωσθεί την προσεχή Κυριακή στους ναούς προς ενημέρωση για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

 

Να περιμένουν την θέση της Εκκλησίας για την Ηλεκτρονική Κάρτα Πολίτη κάλεσε τους πιστούς η ΔΙΣ
Λαβούσα γνώση για το γεγονός ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα δημοσιεύθηκαν ψηφίσματα που αφορούν στο θέμα της εκδόσεως της ηλεκτρονικής Κάρτας του Πολίτη, η Δ.Ι.Σ. επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά ότι αναμένει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολιτείας το σχετικό προς διαβούλευση Νομοσχέδιο και την επ’ αυτού Εισηγητική Έκθεση, προκειμένου να τοποθετηθεί υπευθύνως. Γι’ αυτό και συνιστά στον Ιερό Κλήρο, τους Μοναχούς και τους πιστούς να ειρηνεύουν και να αναμένουν την τελική θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Tέλος, η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως.

 

 

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ