Ο Φθιώτιδος Νικόλαος στην στην Εξόδιο Ακολούθια του αειμνήστου Αθανασίου Ζελιαναίου

  • Dogma
εξόδιος

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος  17 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοϊτου στο Ζέλι Λοκρίδος, η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Αθανασίου Ζελιαναίου, πατρός κατά σάρκα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αταλάντης και Ιεροκήρυκος Λοκρίδος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δημητρίου Ζελιαναίου.

Την Εξόδιο Ακολουθία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώιδος κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από μεγάλο πλήθος Ιερέων της Λοκρίδος, συγγενών και φίλων της οικογενείας και πολλών πιστών από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή.

Στον επικήδειο λόγο του ο Ποιμενάρχης Φθιωτιδος ωμίλησε για το Μυστήριο του Θανάτου, δια το οποίο οι χριστιανοί δεν πρέπει να θλίβονται,  διότι με την Ανάσταση του ο Κύριος ενίκησε  τον Θάνατο χαρίζοντας σε όλους την ελπίδα και την χαρά της αιωνίου ζωής.

Ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος σκιαγράφησε δι’ ολίγον την ταπεινή προσωπικότητα του μακαριστού, ο οποίος διακρινόταν για το χριστιανικό ήθος και την ευλαβική ζωή του και ετόνισε το πόσο σημαντικό είναι για δύο γονείς να αφιερώσουν ένα παιδί τους στην Εκκλησία, το οποίο και θα δέεται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής τους πάντοτε.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του αειμνήστου Αθανασίου μετά των δικαίων και των αγίων και να χαρίσει την άνωθεν παρηγορία εις το πένθος της συζύγου, του π. Δημητρίουκαι όλων των συγγενών.

Ακολούθησε η ταφή του σκηνώματός του στο Ενοριακό Κοιμητήριο και στην συνέχεια εκ μέρους της οικογενείας προσεφέρθη καφές στη μνήμη του προς όλους.

εξόδιος

TOP NEWS