Ο Φθιώτιδος Νικόλαος στο Γηροκομείο Σπερχειάδος

  • Dogma
φθιώτιδος

Το Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» Σπερχειάδος επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος προκειμένου να ευχηθεί εις τους τροφίμους και το προσωπικό για τις άγιες ημέρες που έρχονται.

Ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος ευχήθηκε πατρικώς εις τον Διευθυντή του  Ιδρύματος κ. Αθανάσιο Καραμέρη, εις το προσωπικό και σε όλους τους γέροντες Καλά Χριστούγεννα και καλή και ευλογημένη Χρονιά και παρακολούθησε με πολύ χαρά  την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, την οποία παρουσίασαν μαθητές της Γ΄ τάξεως του Γυμνασίου Σπερχειάδος, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή  κ. Γεώργιο Σωτηρόπουλο    και τους  καθηγητές τους επισκέφθηκαν το Γηροκομείο  για να δώσουν  το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της  χαράς και της ελπίδος  στους τροφίμους. Παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο, απήγγειλαν ποιήματα και έψαλλαν τα κάλαντα αποσπώντας το χειροκρότημα του Σεβαμσιωτάτου, των γερόντων  και όλων των παρευρισκομένων.

Ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος συνεχάρη τα παιδιά, τον Διευθυντή και τους  Εκπαιδευτικούς για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία της  επισκέψεως τους στο Γηροκομείο Σπερχειάδος , η οποία έδωσε χαρά και χαμόγελο εις τους τροφίμους και δι’ ολίγον αναφέρθηκε στην Ιστορία του Γηροκομείου και στον Μεγάλο Ευεργέτη της Μητροπόλεως και της πόλεως Σπερχειάδος,  αείμνηστο Αθανάσιο Ακρίδα, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής και ο δωρητής του Γηροκομείου, του οποίου την λειτουργία έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Ιερά Μητρόπολίς μας, παρέχοντας αδιαλείπτως και ανεξαιρέτως  την αγάπη της Μητρός Εκκλησίας προς τους απομάχους της ζωής, καθώς  και σε όλους τους μοναχικούς ανθρώπους.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά Καλά Χριστούγεννα και πάντοτε να έχουν στην ζωή τους την ευλογία του Χριστού και όλα τα δώρα του ουρανού και μαζί  με την Αρχιερατική του ευχή  έδωσε  ως ευλογία  σε όλα τα παιδιά μία εικόνα και το Ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2019.

Πριν την επιστροφή του για την πόλη της Λαμίας, ο Ποιμενάρχης μας επεσκέφθη τον ανεγειρόμενο Ναό του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ο όποιος ανοικοδομείται με ταχείς ρυθμούς στην πόλη της Μακρακώμης, δια να επιβλέψει την πορεία των εργασιών.

φθιώτιδος

TOP NEWS