Ο Φθιώτιδος Νικόλαος στον υπό ανέγερση Ι.Ν Οσίου Παϊσίου

  • Dogma
Παϊσίου

Το πρωί της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σπερχειάδος π. Δημήτριος Κυρίτση,   μετέβη στην πόλη της Μακρακώμης και συγκεκριμένα επισκέφθηκε  τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου.

Ο Ναός ανεγείρεται σε μια έκταση δυο στρεμμάτων έξω από τη Μακρακώμη, δωρεά της κυρίας Αργυρώς Τσαμάρα,  η οποία κατάγεται από τη Μακρακώμη και διαμένει στην Αθήνα. Ο τόπος είναι κατάφυτος από κυπαρίσσια και άλλα δέντρα και θυμίζει το κελί του Οσίου Παϊσίου στο Άγιον Όρος. Μπροστά του απλώνεται η κοιλάδα του Σπερχειού και στο βάθος διακρίνεται η πόλις της Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος επέβλεψε την πορεία των εργασιών, οι οποίες διεξάγονται με γοργούς ρυθμούς. Είναι ήδη έτοιμος ο Ιερός Ναός και  η αίθουσα του ισογείου, η οποία θα χρησιμοποιείται ως Πνευματικό κέντρο .

Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος επισκέφθηκε το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα Σπερχειάδος» όπου για αρκετή ώρα είχε μια ευχάριστη επικοινωνία με τους τροφίμους και το προσωπικό.

Παϊσίου

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ