Ο Φθιώτιδος Νικόλαος βάπτισε 13 κατηχούμενους αλλοδαπούς (βίντεο)

  • Dogma
φθιώτιδος

Σε κλίμα χαράς και μυσταγωγίας  στη Μητρόπολη Φθιώτιδιος τελέσθηκαν οι Βαπτίσεις δεκατριών νέων κατηχουμένων ενηλίκων αλλοδαπών αδελφών μας, την Δευτέρα 3 Απριλίου το πρωί, στο Βαπτιστήριο Ενηλίκων και Αλλοδαπών, το οποίο βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαμίας.

Το Μυστήριο του Βαπτίσματος ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους παρουσία πολλών συγγενών και φίλων των νεοφωτίστων και των αναδόχων τους.

Με τις βαπτίσεις αυτές ο αριθμός των νέων χριστιανών αφελφών μας ανέρχεται στους 394 αποδεικνύοντας το πόσο αποδοτική ποιμαντική ενέργεια ήταν η ίδρυση από τον Ποιμενάρχη της Σχολής Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως η οποία προετοιμάζει κατάλληλα τους Κατηχουμένους, ώστε να προσέρχονται ηθελημένα στο Μέγα μυστήριο της βαπτίσεως και αναγεννήσεως τους με πλήρη επίγνωση, σεβασμό και αγάπη στον Θεό και απόδειξη αυτού είναι η έκδηλη χαρά, η οποία είναι πάντοτε ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των νεοφωτίστων και των αναδόχων τους.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε στους βαπτισθέντες και στους αναδόχους τους πατρικές συμβουλές και οδηγίες για την καινούργια πνευματική ζωή τους μέσα στο Σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις ευαγγελικές εντολές.

Τέλος ευχήθηκε στους νεοφωτίστους να ζήσουν, στους αναδόχους να είναι πάντα άξιοι, στους οικείους τους να τους χαίρονται και σε όλους καλή Ανάσταση.

img_0201_11 img_0185_14 img_0111_26 img_0092_21 img_0082_29 img_0050_38 img_0039_41 img_0023_49 img_0013_62 φθιώτιδος

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ