Ο Φθιώτιδος Συμεών στην Κάτω Καλλιθέα Δυτικής Φθιώτιδας

  • Dogma
φθιώτιδος

Στην Δυτική Φθιώτιδα ιερούργησε σήμερα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 και συγκεκριμένα στο όμορφο χωριό της Κάτω Καλλιθέας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο κ. Συμεών στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κάτω Καλλιθέας τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κατόπιν Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους ιερείς της Ενορίας αλλά και για άλλους προσφιλείς ενορίτες.

Το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πως προσεγγίζει η ορθόδοξη θεολογία τον θάνατο και με ποιό τρόπο η ποιμαίνουσα Εκκλησία διακονεί την διαχείριση του πένθους. Επίσης, τόνισε την σπουδαιότητα των ιερών Μνημοσύνων και την Χριστοκεντρική και Ευχαριστιοκεντρική θεώρηση της στέρησης αγαπημένων προσώπων.

Ο κ. Συμεών ευρισκόμενος στην Κάτω Καλλιθέα της Δυτικής Φθιώτιδας, είχε μία ευχάριστη επικοινωνία με όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού, ανταλλάσσοντας ευχές για τα Άγια Χριστούγεννα, ενώ επισκέφθηκε και το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού, το οποίο επιμελήθηκε ο Σύλλογος Γυναικών Κάτω Καλλιθέας, όπου και ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γεωργία Έλληνα και τα μέλη αυτού.

TOP NEWS