Ο Φθιώτιδος Συμεών στις φυλακές Δομοκού (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

          Ο Μητροπολίτης συνεχάρη και τους εκπαιδευτές αλλά και τους εκπαιδευόμενους για τα έργα τους και την προσπάθειά τους και ευχήθηκε πατρικώς σε όλους καλή δύναμη, υγεία, αγάπη και ειρήνη.

Στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού μετέβη εχθές, Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022,  ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντού του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών κ. Νικολάου Μάλλιου και συμμετείχε στην ημερίδα ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτών και των εκπαιδευομένων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μουσικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της λήξης του σχολικού έτους 2021 – 2022.

Τον συνόδευαν ο Υπεύθυνος Κληρικός των Φυλακών Δομοκού Πρωτ. π. Χρήστος Μαράζντα καθώς και ο Πνευματικός των Φυλακών, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζος, ενώ παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος και εκ ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Ντούζγος.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν διάφορα Projekts, μουσική, ζωγραφική, φιλοσοφία, κείμενα, κατασκευές κ.α.,  τόσο από τους εκπαιδευτές όσο και από τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι εκτίουν την ποινή κράτησης τους στις φυλακές Δομοκού, τα οποία απέδειξαν τα χαρίσματα των ανθρώπων αλλά και το σημαντικό γεγονός της δεύτερης ευκαιρίας στην ζωή μας, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Συμεών.

«Δεν είναι τυχαίο που αυτή η ημερίδα και η εορτή λήξης των μαθημάτων αυτού του ειδικού σχολείου πραγματοποιείται σήμερα»,  υπογράμμισε ο Μητροπολίτης.

«Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει τους δύο Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, οι οποίοι ένα μεγάλο διάστημα της ζωής τους το πέρασαν στην φυλακή, αλλά κατάφεραν και μέσα από την φυλακή να αλλάξουν τον κόσμο και να φανερώσουν την ειρήνη και την αγάπη του Χριστού στην κοινωνία, όχι μόνο του τότε αλλά και στην κοινωνία του σήμερα».

Ο Μητροπολίτης συνεχάρη και τους εκπαιδευτές αλλά και τους εκπαιδευόμενους για τα έργα τους και την προσπάθειά τους και ευχήθηκε πατρικώς σε όλους καλή δύναμη, υγεία, αγάπη και ειρήνη.

TOP NEWS