Ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Μύκονο

  • Dogma
μύκονο

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε ο Γ΄κατανυκτικός εσπερινός στη Μύκονο.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στον κατανυκτικό εσπερινό της Β’ Κυριακής των Νηστειών, στον ιερό Θεομητορικό ενοριακό Ναό της Παναχράντου Χώρας Μυκόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ενοριακό Ναό της Παναχράντου Χώρας της Μυκόνου φιλοξενείται το Ιερό εικόνισμα της Παναγίας της Τουρλιανής για την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής.

μύκονο

Μετά από την φιλάδελφο πρόσκληση του εφημερίου του Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, Αρχιερατικού Επιτρόπου, τον Θ. Λόγο εκήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Πρωθιερεύς του Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς, με θέμα «Το μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας». Μετά την ομιλία τελέσθηκε από όλους τους Εφημερίους της νήσου η ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα ενώπιον της Ιεράς εικόνας της Τουρλιανής.

Σύμφωνα με την παράδοση το Μοναστήρι της Παναγίας Τουρλιανής κτίστηκε από φυγάδες Μοναχούς της Αρχόντισσας Πάρου πού ζήτησαν άσυλο στο νησί της Μυκόνου το 1542 μ.Χ. Οι Μοναχοί κατέφυγαν στο άνω μέρος του νησιού, στον μικρό ναό της Παναγίας, όπου υπηρετούσε η Μοναχή Τούρλη.

Επίσης, κατά την παράδοση η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας βρέθηκε να πλέει στην παραλία του νησιού, κοντά στον ορμίσκο του Τούρλου στη δυτική πλευρά του νησιού, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της χώρας της Μυκόνου και θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Αυτό που έχει διαπιστωθεί για την εικόνα είναι ότι δεν την πιάνει σαράκι γιατί είναι αγιογραφημένη σε πλάκα από μασημένο κερί και μαστίχα Χιώτικη, μίγμα απρόσβλητο στα έντομα.

TOP NEWS