Ο Γάλλος Πρέσβης στον Αρχιεπίσκοπο

  • Dogma

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Γάλλος Πρέσβης στην Αθήνα κ. Christophe Chantepy.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Γάλλος Πρέσβης στην Αθήνα κ. Christophe Chantepy. Υποδεχόμενος τον κ. Πρέσβη ο Αρχιεπίσκοπος τον ρώτησε για το ρυθμό της ζωής στη Γαλλία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου. Ο Κ. Chantepy απάντησε πώς «υπάρχει άγχος, αλλά και αποφασιστικότητα. Αυτό που κυρίως εθίγη είναι οι αξίες, που διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ των λαών, όπως η ελευθερία, η αλληλεγγύη και η αγάπη».

Μετά τη κατ’ ιδίαν συνομιλία τους ο κ. Πρέσβης δήλωσε στο Ρ/Σ της Εκκλησίας: «είχαμε την ευκαιρία μιας πολύ ωραίας συνάντησης με τον Μακαριώτατο. Μιλήσαμε για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας και για τις ομορφιές της Ελλάδας. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε κι ο Μακαριώτατος με προσκάλεσε να συναντηθούμε σ’ ένα ελληνικό μοναστήρι.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «Θέλω να εκδηλώσω τη χαρά μου για τη συνάντηση με τον κ. Πρέσβη της Γαλλίας. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία. Συζητήσαμε για τη φιλία μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, για τα σύγχρονα προβλήματα που υπάρχουν στον κόσμο και επιβεβαιώσαμε την ανάγκη να συνεργαστούν τα κράτη μας για τις ανάγκες της εποχής».

πηγή: ecclesia.gr

TOP NEWS