Ο Γέρων Χαλκηδόνος στο Άγιον Όρος – Φωτογραφίες

  • Dogma
χαλκηδόνος

Στην Αθωνική Πολιτεία μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ όπου προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη αναμνήσει της πυρφόρου αναβάσεως εις ουρανούς του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Ο Γέρων Χαλκηδόνος, το πρωί της Κυριακής (1-8-2021) προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ι. Μονής Παντοκράτορος πλαισιωμένος από τον οικείο Ηγούμενο Γέροντα Γαβριήλ, τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο και πολλούς ιερομονάχους του Αγίου Όρους.

Ο Γέροντας Αλέξιος στην προσφώνησή του ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ για την παρουσία του και την αγάπη του για τον μοναχισμό του Άθωνος.

Στην αντιφώνησή του ο Γέρων Χαλκηδόνος μετέφερε την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και ευχήθηκε σε όλους υγεία και καλή υπομονή.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανασίου Μαρτίνου μετέφερε ο Υποδιοικητής της Αθωνικής Πολιτείας κ. Αρίστος Κασμίρογλου.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην εορτάζουσα Παντοκρατορινή Σκήτη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, όπου προεξήρχε της εγκατάστασης του νέου Δικαίου π. Φιλήμονος και της ιεράς αγρυπνίας που ακολούθησε.

Πηγή: trikalavoice.gr

 

TOP NEWS