Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος στά ονομαστήρια του Κισάμου Αμφιλόχιου

  • Dogma
ιεραπύτνης

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος μετέβη το εσπέρας της 22 Νοεμβρίου στην Κίσαμο, προκειμένου να ευχηθεί στον άγοντα τα σεπτά ονομαστήριά του Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

Ο Σεβ. Ιεραπύτνης  κ. Κύριλλος κατά προτροπή του εορτάζοντος Ιεράρχου της Εκκλησίας Κρήτης χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου, συγχοραστούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, στον οποίο έλαβε μέρος πλειάδα Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου αλλά και άλλων Μητροπόλεων. Στο τέλος εψάλη σε κλίμα κατανύξεως και συγκινήσεως για πρώτη φορά η Ιερά Παράκληση ενώπιον της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Γιάτρισσας, η οποία με θαυμαστό και αποκαλυπτικό τρόπο τον περασμένο Αύγουστο δωρήθηκε στον Σεβ. κ. Αμφιλόχιο από μία ευσεβή κυρία και έκτοτε φυλάσσεται στον ναό.

Ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος εμφανώς συγκινημένος προσφώνησε και μίλησε κατάλληλα για το εξαίσιο αυτό γεγονός, το οποίο χαρακτήρισε μεγάλο μυστήριο της Παναγίας μας για τον ίδιο και την Ιερά Μητρόπολη που θεοφιλώς και θεαρέστως χάριτι Θεού διαποιμαίνει, και ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς για την ευχετική και επιστηρικτηκή παρουσία τους.

Εκ μέρους των Σεβ. Αρχιερέων αντιφώνησε ο Σεβ. κ. Πρόδρομος ο οποίος με θερμούς λόγους μίλησε για το πρόσωπο του εορτάζοντος Ιεράρχου και μετέφερε τις ολόθερμες και αδελφικές ευχές τους για μακρά, εύορκη και καρποβριθή αρχιερατεία, προς δόξαν του Θεού.

Παρέστη πλήθος ευσεβών χριστιανών και εκπροσώπων των Αρχών και Φορέων της Κισάμου, οι οποίοι ευχήθηκαν από κοντά στον Σεβ. κ. Αμφιλόχιο.

TOP NEWS