Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος στα ονομαστήρια του Πέτρας Γερασίμου.

  • Dogma
ονομαστήρια

Με θρησκευτική τάξη, αλλά και εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Το πρωί της Πέμπτης, 20ής Οκτωβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύρλλος μετέβη στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, στη Νεάπολη Λασιθίου, και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, όπου έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη εορτή του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, του Νέου Ασκητού και Θαυματουργού, κατά την οποία εορτάζει το ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, ο οποίος και προέστη της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο  Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων και ο Θεοφιλ. Εψηφισμένος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν επίσης οι τοπικές αρχές, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου καθώς και οι πρόκριτοι της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι τίμησαν με Δοξολογία τον επίσης εορτάζοντα προστάτη τους Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο.

Ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, ομίλησε περί του βίου του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία και εξέφρασε τα σεβάσματα και τις ευχές του ιερού κλήρου, των μοναστικών αδελφοτήτων και του λαού στο Σεβ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, εκ μέρους όλων των παρισταμένων Αρχιερέων, εξέφρασε τις φιλάδελφες ευχές και την αγάπη του προς τον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος δέχθηκε τις ευχές των Αρχιερέων, του ιερού κλήρου, των μοναστικών αδελφοτήτων και του πιστού λαού στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

TOP NEWS