Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος στην εκδήλωση για τα 97 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

  • Dogma
ιεραπύτνης

Το βράδυ της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2019 στη δημοτική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας, με αφορμή τη συμπλήρωση 97 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση του βιβλίου «Έντεκα κειμήλια, μια ιστορία» της Αγγελικής Κίτσου-Μαγαράκη, Μικρασιάτικα τραγούδια από ομάδα της Χορωδίας του Συλλόγου με επικεφαλής τον χοράρχη κ. Ιωάννη Αρώνη και έκθεση 400 φωτογραφιών της συγγραφέως με τίτλο «Τα σπίτια της καρδιάς» στον προθάλαμο (φουαγέ) της αίθουσας.

Η βιβλιοπαρουσίαση έγινε από την κ. Μαριάννα Χαῒτα, χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου ανέγνωσε η κ. Αλίκη Καραμπατζάκη, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η κ. Αθηνά Ταμπακάκη.

Η συγγραφέας και εκπαιδευτικός κ. Αγγελική Κίτσου-Μαγαράκη μίλησε από καρδιάς για το πόνημά της, μέσα από τις σελίδες του οποίου προσπαθεί να ταξιδεψει τον αναγνώστη στις εστίες των Ελλήνων της Μικρασίας, και για τη συλλογή των φωτογραφιών από έντεκα ταξίδια της τις αλησμόνητες πατρίδες, που -όπως τόνισε-δεν χάθηκαν, αλλά εξακολουθούν να εμπνέουν και να συγκινούν, καθώς αποπνέουν την αύρα των προγόνων μας που έζησαν σ’ αυτές.

Στον εγκάρδιο χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύντης και Σητείας κ. Κύριλλος συνεχάρη για το έργο τους την κ. Κίτσου-Μαγαράκη και Κίτσου, την Πρόεδρο κ. Ευτυχία Μαρινάκη και τα Μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών, που φροντίζουν με τέτοιες εκδηλώσεις να ρίχνουν λάδι στο κανδήλι και διατηρούν αναμμένη τη φλόγα της ιστορικής μνήμης των προγόνων και των αλησμόνητων πατρίδων μας.

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυναν η παριστάμενη Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, η δημοτική σύμβουλος κ. Ελένη Βλάσση και η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών κ. Ευτυχία Μαρινάκη.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ