Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος στο 40ήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Μελετίας – Φωτογραφίες

  • Dogma
μελετίας

Τo Σάββατο της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 22 Απριλίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και τέλεσε το τεσσαρακοθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Μοναχής Μελετίας (Μπλαζάκη) στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Αγιασμένου Ιεράπετρας.

Μετα την τέλεση του Ιερού Μνημοσύνου και την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε ο εκ νεκρών Αναστάς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο αρχηγός της ζωής και του θανάτου, να αναπαύει μέσα στο αναστάσιμο φως Του, «εν χώρα ζώντων» και «εν σκηναίς δικαίων» τη μακαρία ψυχή της Μοναχής Μελετίας, η οποία, όπως σημείωσε, από τα ουράνια σκηνώματα της δόξης του Θεού που σήμερα βρίσκεται συνεφραίνεται και συνερτάζει μαζί μας το Άγιο Πάσχα, την ανέσπερη Όγδοη ημέρας της Βασιλείας του Κυρίου, καθώς όλη η Διακαινήσιμος Εβδομάδα θεωρείται η «μία» ημέρα, η Κυριακή του Πάσχα.

Στη συνέχεια Σεβ. κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τους συλλειτουργούντες Κληρικούς, μετέβη στο μνήμα της μακαριστής Μοναχής Μελετίας, στον αύλειο χώρο της Μονής, και τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου της.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, διένειμε το αντίδωρο στο εκκλησίασμα ενώ ο χοράρχης κ. Ιωάννης Αρώνης, Πρωτοψάλτης του Ι. Μ. Ναού Αγ. Γεωργίου Ιεράπετρας και Διευθυντής της Σχολής Βυζ/νής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης», έψαλλε τις αργές Καταβασίες του Πάσχα.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, οι Πανοσιολ/τοι Αρχιμανδρίτες Φιλόθεος Δοργιάκης και Πορφύριος Αγγελάκης, Εφημέριοι της Ενορίας Ι. Κ. Ναού Αγ. Φωτεινής, ο Αιδεσ/τος Οικονόμος π. Γεώργιος Μανθαιάκης, Εφημέριος της Ενορίας Μεσελέρων, ο Αιδεσ/τος Ιερεύς Κων/νος Κεντριστάκης, Εφημέριος της Μονής, ο Αιδεσ/τος Ιερεύς π. Γεώργιος Λογκάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν οι συγγενείς και πολλοί χωριανοί της μακαριστής Μοναχής Μελετίας, και άλλοι προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Ακολούθησε καφές για όλο το εκκλησίασμα στο Αρχονταρίκι και στον αύλειο χώρο της Μονής.

TOP NEWS