Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος στο Επιμελητήριο Λασιθίου

  • Dogma

Το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Λασιθίου στην αίθουσα εκδηλώσεών του, στον Άγιο Νικόλαο. 

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, κατόπιν κανονικής άδειας του οικείου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου κ. Θωμά Χαριτάκη, τέλεσε τον αγιασμό και ευλόγησε την Βασιλόπιτα στο Επιμελητήριο Λασιθίου, την οποία έκοψε ο Πρόεδρος. Ο Σεβ. ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την πρόσκληση και ευχήθηκε ευλογημένη από τον Κύριο χρονιά, δημιουργική και παραγωγική, με αγάπη, ομοψυχία, ελπίδα και ενότητα για την ουσιαστική ανάπτυξη του Νομού Λασιθίου.

Στη συνέχεια χαιρέτισε ο Πρόεδρος κ. Θωμάς Χαριτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πλούσιες και ποικίλες δράσεις του Επιμελητηρίου για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στο Νομό κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Θραψανιώτης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ιεράπετρας Αντιδήμαρχος κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Σητείας Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μακρυνάκης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Οροπεδίου Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Τζιράκης και ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου.

Ακολούθησε η απονομή των Επιχειρηματικών Βραβείων σε τρεις επιχειρήσεις του Λασιθίου που διακρίθηκαν το προηγούμενο διάστημα και η βράβευση με χρηματικά έπαθλα μαθητών των τεσσάρων Δήμων του Νομού Λασιθίου που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2022.

Τα τρία επιχειρηματικά βραβεία απένειμαν από κοινού με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Θωμά Χαριτάκη, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Τα βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές επέδωσαν αντίστοιχα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ Αντώνης Ζερβός, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σητείας κ. Νικ. Μακρυνάκης και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Οροπεδίου κ. Δημήτρης Τζιράκης.

Τέλος, βραβεύτηκε ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μονάχου και ένας από τους πλέον διακεκριμένους επιστήμονες σε θέματα εκπαίδευσης και οικογένειας, ο πολυβραβευμένος Dr κ. Βασίλειος Φθενάκης, με καταγωγή από το Βραχάσι, ο οποίος και ευχαρίστησε με λόγο μεστό και ουσιαστικό, αναφερόμενος στο εκπαιδευτικό και δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η χώρα μας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός από τους παραπάνω, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων του τόπου, επιχειρηματίες, ξενοδόχοι κ.ά.

TOP NEWS