Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος στον ανακαινισμένο Ι.Ν Αγίας Τριάδος στις Λιθίνες Σητείας

  • Dogma
ιεραπύτνης

Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022, εορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης στον ιερό ενοριακό ναό Αγίας Τριάδος στις Λιθίνες, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο.

Ο Σεβ. Ιεραπύτνης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τα χαρίσματα του τιμώμενου Αποστόλου Σίλα και την αγάπη του για τον Χριστό και την Εκκλησία του. Επίσης, συνεχάρη τον Εφημέριο Λιθινών πρωτ. Αντώνιο Τσαγκαράκη, Αρχιερατικό Επίτροπο, και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για τον ζήλο, την εργατικότητα και την αγάπη τους προς την Εκκλησία, αφού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του ιστορικού ναού Αγίας Τριάδος. Οι πρόγονοί σας Λιθινιώτες θα είναι σήμερα περήφανοι στους ουρανούς και θα χαίρονται, αφού συντηρήσατε και διαφυλάξατε τον ιερό αυτό ναό, το αληθινό κόσμημα του χωριού σας, που με πολλούς πόνους και κόπους σε καιρούς δύσκολους και τυραννικούς ανήγειραν από το υστέρημά τους με πολλή ευλάβεια και πίστ. Εσείς σήμερα τον παραδίδετε στις επόμενες γενιές να τον χαίρονται και να είναι το κέντρο αναφοράς και λατρείας τους στον αληθινό Θεό, κατέληξε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας και Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης και ο Ιερολ. Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Βασίλειος Γιωργουλάκης.

TOP NEWS