Ο Ιερατικός Σύνδεσμος Ρεθύμνης για τον νέο Μητροπολίτη τους

  • ΔΟΓΜΑ

Τα συγχαρητήρια του κοινοποίησε ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη τους, κ. Πρόδρομο Ξενάκη.   

Μεταξύ άλλων ο Ιερατικός Σύνδεσμος εκφράζει την διαβεβαίωση του ότι ο ιερός κλήρος της μητροπόλεως θα σταθεί συνοδοιπόρος στην αρχιερατεία του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιερατικού Συνδέσμου της Μητρόπολης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου: 

Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

Πληροφορηθέντες εκ της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης το άγγελμα της επάξιας εκλογής Σας, ως Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, σε διαδοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου του Β’, σπεύδουμε και Σάς εκφράζουμε εγκάρδιες υιικές ευχές για την προαγωγή σας, ἡ οποία αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολυχρόνιας και καλλίκαρπης διακονίας στην Εκκλησία του Χριστού.

Σας διαβεβαιώνουμε πώς ὁ ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου θα είναι συνοδοιπόρος στην αρχιερατεία Σας επ’ αγαθότης Αγίας μας Εκκλησίας και προς οικοδομή των μελών Αυτής.

Ὁ Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ἡ Κυρία Θεοτόκος, ὁ Άγιος Απόστολος Τίτος και πάντες οι ἐν Ρεθύμνη διαλάμψαντες Άγιοι να Σας ευλογούν και να Σας ενδυναμώνουν στην πορεία της ζωής Σας.
Έτη πολλά, ευλογημένα, πολύκαρπα και πανεφρόσυνα. Άξιος!

Με σεβασμό και υιική αφοσίωση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερατικού Συνδέσμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Σηφάκης, Πρόεδρος

Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Σωπασουδάκης, Αντιπρόεδρος

Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μυστράκης, Γραμματέας

Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Ζωλοτάκης, Ταμίας

Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Παπαδάκης, Μέλος

TOP NEWS