Ο Ηλείας Γερμανός στον Πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό στον Πύργο

  • Dogma
ηλείας

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πύργου με Ιερή κατάνυξη, μέσα σε κλίμα μετανοίας και συγχωρητικότητας, το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής, τελέστηκε ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός (της Συγχωρήσεως), με τον οποίο και εισερχόμαστε πλέον στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, γνωστής και ως διαδρομής των αρετών, άσκησης και θεραπείας, με αποκορύφωμα το πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου!

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, πλαισιούμενος από χορεία Ιερέων και καλλίφωνων Ιεροψαλτών.

Κατά την διακονία του Θείου λόγου στο παριστάμενο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, αναφέρθηκε στην εξορία των Πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο και τις επιπτώσεις σε αυτούς και την ανθρωπότητα. Υπογράμμισε δε με γλαφυρότητα την σπουδαιότητα και την αξία της Θεόσδοτης εντολής της Νηστείας, κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και το πως πρέπει να νηστεύουν οι Χριστιανοί μας, σύμφωνα με τον Μέγα Βασίλειο και τον Άγιο Ιωάννη τον συγγραφέα της Κλίμακος.

Στο τέλος του Εσπερινού όπως ορίζει η Ορθόδοξη Αγία Εκκλησία μας, οι Ιερείς και οι πιστοί που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, έλαβαν την ευχή του Σεπτού Επισκόπου μας, αντάλλαξαν μεταξύ τους τον ασπασμό της συγχώρεσης και τις ευχές για καλή και πνευματικά καρποφόρα Μεγάλη Σαρακοστή, η οποία είναι η σημαντικότερη περίοδος όλου του λειτουργικού έτους της Εκκλησίας μας.

Στόχος της είναι η προετοιμασία του πιστού για την μεγάλη εορτή του Πάσχα με την νηστεία, την συμμετοχή στις συχνές και πυκνές Ιερές ακολουθίες, την εξομολόγηση και την Θεία Μετάληψη, ώστε να μπορέσει να βιώσει τα Άγια και Σεπτά Πάθη του Χριστού εντονότερα και για να μπορέσει στη συνεχεία μετά από 48 ημέρες να εορτάσει τον θρίαμβο της Ανάστασης!
O δεύτερος Κατανυκτικός Εσπερινός, θα τελεσθεί την Κυριακή Α’ Νηστειών (της Ορθοδοξίας), στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Πύργου, με ομιλητή τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιον και ώρα 5:00 μ.μ.

IMG_5087 IMG_5105 IMG_5130

TOP NEWS