Ο Καλύμνου Παΐσιος στην Αγ. Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Λέρου

  • Δόγμα

Κατά την Θ. Λειτουργία παρέστη ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, η αναπληρώτρια Δημάρχου κα Ελένη Χέλμη, ο αντιδήμαρχος Βρέττος Κουβάς, ο Δημ. Σύμβουλος Χρ. Γιαννακός, η κα Αικ. Εμμανουήλ, ενώ το πολυπληθές εκκλησίασμα που γέμισε το Ναό προσκύνησε την Τιμία Κάρα της Οσίας Γαβριηλίας.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λέρου, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου π. Γεωργίου Γαμπιέρη. Κατά την Θεία Λειτουργία ετέθη προς προσκύνησιν η Τιμία Κάρα και η Ιερά Εικών της Οσίας Γαβριηλίας.

Ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον Θείο Λόγο αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Χαναναίας τονίζοντας ότι η πίστη και η αρετή της ταπεινοφροσύνης την οδήγησαν στον Χριστό και την σωτηρία. Ο Σεβασμιώτατος, επίσης έκανε εκτενή αναφορά στην βιοτή της Οσίας Γαβριηλίας και στην πρόσφατη αγιοκατάταξη που αποτελεί μεγάλη ευλογία για τη Λέρο και γενικότερα την Μητρόπολή μας.

Κατά την Θ. Λειτουργία παρέστη ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, η αναπληρώτρια Δημάρχου κα Ελένη Χέλμη, ο αντιδήμαρχος Βρέττος Κουβάς, ο Δημ. Σύμβουλος Χρ. Γιαννακός, η κα Αικ. Εμμανουήλ, ενώ το πολυπληθές εκκλησίασμα που γέμισε το Ναό προσκύνησε την Τιμία Κάρα της Οσίας Γαβριηλίας.

TOP NEWS