Ο Καρυστίας Σεραφείμ στον Ι.Ν Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Παρθένι Αλιβερίου

  • Dogma
καρυστίας

Με λαμπρότητα και με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων  εορτάσθηκε η Θεομητορική Εορτή της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου την Δευτέρα 7 Σεπτεμμβρίου το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη εις την ενορία του Παρθενίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και έτυχε θερμής υποδοχής απο τους ενορίτες στην συνέχεια χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής στον πανηγυρίζοντα ενοριακό ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Πρωτοπρ Γεώργιος Γιαννούλης εφημέριος Αγίου Λουκά  Ευάγγελος Βογιατζής εφημέριος Αγίου Ιωάννου  ο Πρεσβύτερος Ανάργυρος Τσιπόκας εφημέριος Πετριών  ο Πρωτοπρ Παύλος Κουντούρης εφημέριος της ενορίας και οι Διάκονοι Στυλιανός Πεταχτής Απόστολος Μπάκουλης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ακολούθως ευχήθηκε καταλήλως στους πιστούς και εν συνεχεία πρίν την απόλυση ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους στον προαύλειο χώρο του ιερού ναού παρουσία των πιστών που τίμησαν την εορτή ιστάμενοι και συμπροσευχόμενοι τηρούμενοι των υγειονομικών διατάξεων μεταξύ εκ των οποίων του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννου Πιλάτη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Παρθενίου κ. Γεωργίου Χαϊνά.

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρωτοψάλης εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας κ. Χαράλαμπος Καρακατσάνης με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Φωτογραφίες: Ιωάννης Νικολής, Βασίλειος Πάττας, Δημήτριος Πετρογιάννης.

TOP NEWS