Ο Καστοριάς Σεραφείμ ομιλητής στην Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

  • Dogma
ιερατική

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριφερσάλων, μέσα στο ανύσταχτο ποιμαντικό ενδιαφέρον της για πνευματική ανύψωση των κληρικών μας και λόγω της ενάρξεως της πλέον πνευματικής περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής πραγματοποίησε Ιερατική Σύναξη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προσκεκλημένος ομιλητής στην Ιερατική Σύναξη  ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα: «Ευλάβεια και φόβος Θεού». Ανεφέρθη διεξοδικά στο φόβο και την ευλάβεια προς το Θεό, που πρέπει να διακρίνει τον Ιερέα τόσο στην ιερατική και όσο και στην ποιμαντική του διακονία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, καλωσόρισε και ευχαρίστησε εγκαρδίως για την αποδοχή της προσκλήσεως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, «τον δικό μας άνθρωπο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, αφού ο Μητροπολίτης Καστορίας κατάγεται από το Αγναντερό Καρδίτσης.

 

 

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

DSC_0042_Custom DSC_0050_Custom

Παράλληλα, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Οικονόμου ενημέρωσε τους κληρικούς μας για τις εργασίες και τα πορίσματα της ΚΗ΄ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, η οποία έλαβε μέρος στο Αγρίνιο από τις 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2016.

Τέλος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ανεφέρθη σε διοικητικά και πρακτικά θέματα.

DSC_0050_Custom DSC_0052_Custom DSC_0056_Custom

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

TOP NEWS