Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Κυριακής Δ΄ Νηστειών στην Καλογραίζα

  • Dogma
νέας ιωνίας

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε το εσπέρας της Δ’ Κυριακής των Νηστειών, 14 Απριλίου 2024, η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κολαγραίζης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πλήθος πιστών προσήλθε με ευλάβεια στον Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Ακολουθία του Εσπερινού και να προσκυνήσει το τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, που τέθηκε σε προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό του πιστού λαού.

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων πνευματικών ομιλιών, που αναπτύσσει κατά την διάρκεια των Κατανυκτικών Εσπερινών, με θέμα: «Η αμαρτία στη βιβλική και πατερική παράδοση της Εκκλησίας», ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έννοια της «αμαρτίας», όπως αυτή παρουσιάζεται στη διδασκαλία των αγίων και θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, επεσήμανε μεταξύ άλλων, τις υπαρξιακές, για τον άνθρωπος διαστάσεις που επιφέρει η αμαρτία στη ζωή του, σύμφωνα με την πατερική παράδοση, καθώς και τις συνέπειες που αυτή προκαλεί τόσο σε πνευματικό, όσο και σε ψυχοσωματικό επίπεδο.

Μετά το πέρας της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους υγεία και δύναμη για το υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

TOP NEWS