Ο Κερκύρας με στελέχη των κατασκηνώσεων

  • Dogma
κερκύρας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος είχε την ευκαιρία να βρεθεί με τους αρχηγούς και 30 στελέχη των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στην Κασσιώπη

Μια ξεχωριστή εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος είχε την ευκαιρία να βρεθεί με τους αρχηγούς και 30 στελέχη των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στην Κασσιώπη, όπου και ευλόγησε την βασιλόπιτα και μίλησε τα παιδιά, επισημαίνοντας το προσωπικό του ενδιαφέρον για τον θεσμό της κατασκήνωσης που βοηθά ιδιαίτερα τη νεότητα του τόπου, καλλιεργώντας παιδιά με αγάπη για την πίστη, τη ζωή, τον άνθρωπο, αλλά και παραμένοντας ένας ξεχωριστός τρόπος μετοχής στη ζωή της Εκκλησίας. Ο κ. Νεκτάριος ενημέρωσε τους αρχηγούς και τα στελέχη για τη συνέχεια την εργασιών στον κατασκηνωτικό χώρο, που έχει ανακαινιστεί ριζικά, και ζήτησε από τα στελέχη να συνεχίσουν να προσφέρουν με ενθουσιασμό τα χαρίσματά τους και την αγάπη τους στον Χριστό και στα υπόλοιπα παιδιά.

Για το πρόγραμμα της νέας χρονιάς μίλησε ο αρχηγός της κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών του Δημοτικού Διάκονος Δοσίθεος Παπαμήτρος, ενώ παρεμβάσεις έκαναν και οι αρχηγοί των άλλων περιόδων Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Πρωτ. Γεώργιος Μπογδάνος και πρεσβ. Μαρία Κυτιλή- Μουρτζανού.

Στη συνέχεια, τα παιδιά γευμάτισαν στο χωριό Καρουσάδες, με προσφορά του γεύματος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βορείου Κερκύρας και προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Υ.Ι. Σπηλαιωτίσσης Κερκύρας Πρωτ. Σπυρίδωνα Προβατά, ενώ, κατόπιν, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού, όπου συμμετείχαν στην ακολουθία του Εσπερινού και στην συνέχεια είχαν την ευλογία να ακούσουν πνευματικές νουθεσίες από την Γερόντισσα Ευφημία, καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, η οποία παρέθεσε ωραία φιλοξενία.

Με τη συνάντηση αυτή ξεκίνησε και επίσημα η προετοιμασία του κατασκηνωτικού καλοκαιριού.

TOP NEWS