Ο κορονοϊός βάζει στο στόχαστρο Πολάκη τη Θεία Μετάληψη – Γιατί δεν παίρνει επίσημη θέση η Εκκλησία

  • Dogma
πολάκης

«Είναι Χριστιανοταλιμπανισμός το να σταματάνε εκδηλώσεις και από την άλλη να μην έχει βγει μια ανακοίνωση για την Αγία Μετάληψη από το ίδιο κουτάλι… για να μην μουτρώσουν οι ιερωμένοι» τόνισε ο Παύλος Πολάκης!

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Βουλή στα μέτρα πρόληψης από τον κορονοϊό. Χαρακτηριστικά είπε πως «είδα τον παλαιό μου συμμαθητή και καθηγητή οικονομικών της Υγείας Ηλία Μόσιαλο να μασάει τα λόγια τα λόγια του για το εάν μεταδίδεται από μετάληψη ο κορονοϊός. Έλεος! Φοβάται μην του πουν κουβέντα».

Μάλιστα, κάλεσε το υπουργείο Υγείας, «ειδικά τώρα μετά τον κακό και λάθος χειρισμό στην Πάτρα… Δεν μπορεί να σταματάμε συγκεντρώσεις όπως το καρναβάλι και από την άλλη στις εκκλησίες να αφήνουμε να πίνουν από το ίδιο από κουτάλι… Αυτό είναι χριστιανοταλιμπανισμός, βάλτε τον ΕΕΟΔΥ να βγάλει ανακοίνωση. Σοβαρευτείτε, δεν είναι θέμα μη μουτρώσουν οι ιερωμένοι, άλλες Εκκλησίες το έκαναν αυτό…».

Τί είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης
Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απέφυγε να πάρει θέσει σχετικά με τους εκκλησιασμούς και την Αγία Μετάληψη, ενώ παράλληλα ήταν καθησυχαστικός σχετικά με την εγρήγορση του συστήματος Υγείας, ανέφερε ότι έχει μειωθεί η προσέλευση στα κέντρα αιμοδοσίας λόγω κορονοϊού, ανέφερε πως προσπαθούμε να βρούμε και χώρους εκτός νοσοκομείων. Kαι πρόσθεσε πως η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά.

“Είμαστε σε διαρκή επαφή με ΠΟΥ και το κέντρο λοιμώξεων, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών”, τόνισε.

Ανέφερε πάντως, πως δεν υπήρξαν παραλείψεις ή λάθη στην Πάτρα, βλέπουμε τι γίνεται παγκοσμίως να το αντιμετωπίσουμε όλο μαζί, με επιτυχία, μπήκαμε σε δεύτερη φάση για αντιμετώπιση περιστατικών.

Τα… μαζεύει το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Την ίδια ώρα, το Πατριαρχείο Ρουμανίας ανασκευάζει τις προηγούμενες οδηγίες αναφορικά με τη Θεία Μετάληψη,  όπου εν πολλοίς  προέτρεπε τους πιστούς να φέρνουν από το σπίτι τους το δικό τους κουτάλι μιας χρήσεως, προκειμένου να κοινωνήσουν.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα ΜΜΕ και τα Social Media ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, έσπευσε να εκδόσει Ποιμαντορική Εγκύκλιο για να…τακτοποιήσει τις αντιδράσεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η ανακοίνωση  αφορούσε σε όλους εκείνους τους πιστούς που ανησυχούν για τη μετάδοση του ιού.

Η Εκκλησία της Ελλάδος 

Είναι, λοιπόν, απολύτως εύλογο το ερώτημα τί κάνει επίσημα η Εκκλησία της Ελλάδος; Γιατί αφήνει ακόμα αυτές τις… κορώνες να υψώνονται; Γιατί δε επαναλαμβάνει την επίσημη θέση της, αναφορικά με τη Θεία Κοινωνία και τη μετάδοση μικροβίων;  Είναι απολύτως κατανοητό το γεγονός ότι η μέχρι σήμερα  «πολιτική» του Αρχιεπισκόπου είναι να μην επαναλαμβάνει πάγιες θέσεις της Εκκλησίας. Ωστόσο, όταν μιλάμε για μια ιδιάζουσα περίπτωση, μάλλον τα αντανακλαστικά θα έπρεπε να λειτουργούν διαφορετικά προς όφελος των πιστών και της …πίστης που ενίοτε αφμιταλαντεύεται…

Φωτογραφία Αρχείου: Intime

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ