Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στον εορτασμό του Αγίου Σεραφείμ στην Καρδίτσα

  • Dogma
σεραφείμ

Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις για τον πολιούχο και προστάτη άγιο της πόλεως της Καρδίτης, ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, την Κυριακή των Μυροφόρων 12 Μαΐου 2019.

Το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 7:00μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κόμισε τον Άγιό της πόλεως έναντι του ξενοδοχείου «Άρνη» και η λιτανευτική πομπή με επικεφαλείς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Μετά την απόθεση της τιμίας κάρας στο προσκυνητάριο του Αγίου, άρχισε η ακολουθία του Εσπερινού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρναβου κ. Ιερωνύμου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Τιμοθέου.

Την κυριώνυμο ημέρα στον Ιερό μας Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Ακολούθησε, η λιτανευτική πομπή της ιεράς εικόνος και της τιμίας κάρας του Αγίου μας μέχρι και την κεντρική πλατεία της πόλεώς.

σεραφείμ

 

TOP NEWS