Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στον ιεραποστολικό σύλλογο «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος»

  • Dogma
λαρίσης

Στον Ιεραποστολικό Σύλλογο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου κ. Ιωάννου Καραμήτρου και του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να απευθύνει λόγο αγαθό στα μέλη της αδελφότητος.

Ο κ. Καραμήτρος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο Λαρίσης, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και έκανε μία σύντομη αναφορά στο έργο του συλλόγου, το οποίο ξεκίνησε με τις ευχές και τις ευλογίες του μακαριστού Γέροντος Σεραφείμ Δημόπουλου.

Με τη σειρά του, ο σεπτός Ποιμενάρχης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους τόσο για την παρουσία τους όσο και για τις φιλανθρωπικές δράσεις που έχουν αναλάβει και ενισχύουν αρκετούς ενδεείς συνανθρώπους μας, ανέπτυξε στους ευλαβείς Χριστιανούς, λόγω και της επικείμενης εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, το θέμα: « Ο καθαρώτατος ναός του Σωτήρος».

Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την σπουδαιότητα της νηστείας και για την πνευματική κατάσταση στην οποία οφείλουμε να φθάνουμε κατά την περίοδο της Σαρακοστής, ενώ ακολούθως ανέλυσε το κοντάκιο της Εορτής που αναφέρεται στην Παναγία μας.

Την ονομάζει πρωτίστως «ναόν» και μάλιστα “καθαρώτατον”, διότι στην γαστέρα της κατοίκησε ο Θεός. Ο Υιός και Λόγος του Θεού και Θεός. Το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Και έτσι η Παναγία με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος, τη “Δύναμη του Υψίστου”, που κατέβηκε επάνω της κατά τον Ευαγγελισμό, έδωσε την ανθρώπινη φύση στο Θεό, που ενανθρώπισε, για να ανακαινίσει και θεώσει την ανθρώπινη ύπαρξη.

Σ’ αυτήν την ανακαίνιση, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος ότι μετέχει ο κάθε βαπτισμένος πιστός. Γι’ αυτό και κάθε βαπτισμένος πιστός είναι, τηρουμένων των αναλογιών, ναός Θεού. Και αυτό μας υπενθυμίζει η Παναγία μας. Μας θυμίζει την ευθύνη μας, ότι όλοι μας είμασθε «ναός του Θεού».

TOP NEWS